Hulp bij autoverzekering kiezen

2. Keuze aanvullende dekking

Naast de keuze uit een WA, WA+ of Allrisk dekking, kun je ook nog kiezen voor een aanvullende verzekering. Je breidt daarmee als het ware je WA, WA+ of Allrisk dekking, uit. Zo kan je bijvoorbeeld een aanvullende dekking aangaan voor bij ongevallen. Je kunt dan kiezen voor een ongevallenverzekering voor inzittenden.

Drie aanvullende dekkingen

Ongevallenverzekering voor inzittenden
Sluit je deze dekking extra af, dan krijgen jij en de inzittenden een eenmalige uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden door een verkeersongeval. Overigens maakt het bij deze dekking niet uit of de schuld van het ongeluk bij jou of een ander ligt. De hoogte van de uitkering bepaal je zelf.  Het gaat dan om enkele duizenden of tienduizenden euro’s.

Bestuurder- en inzittendenverzekering
Hiermee verzeker je je tegen de financiële gevolgen van letselschade. Meestal is je partner en je kinderen ook meeverzekerd. Deze dekking geldt vaak niet alleen voor je eigen auto, maar ook voor een personenauto van een ander. Deze uitkering is veelal gemaximeerd op 1 miljoen euro.

Rechtsbijstand verzekering
Sluit je deze dekking af dan heb je recht op juridische hulp bij conflicten omtrent de eigen auto. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld schande door een verkeersongeval vergoed wilt krijgen.

Overige, kleinere dekkingen
Er zijn ook autoverzekeringsmaatschappijen die nog kleinere dekkingen kennen zoals vergoeding van schade boven de 1.000,- euro aan alles wat later is ingebouwd en wat niet in de catalogusprijs van de auto zit. Denk daarbij aan een super geluidsinstallatie. Feitelijk extra accessoires. Maar er zijn ook dekkingen voor bijvoorbeeld pech hulp. Zo ben je garant van reparatie ter plaatse of huur van een vervangende auto.

Ga naar punt 3. Welke factoren bepalen je premie?

Geef een reactie

Required fields are marked *.