Hulp bij autoverzekering kiezen

Autoverzekering voor vrouwen: levensvatbaar of niet?

| 0 comments

Doelgroepen worden natuurlijk altijd gevonden voor bedrijven en zo ook door autoverzekeringsmaatschappijen. Nu is de vrouw ´hot´ en is er een verzekeraar die een autoverzekering aanbiedt voor vrouwen. Eén van die autoverzekeringsmaatschappijen is onna-onna. Natuurlijk blijven mannen ook welkom, maar welke man wil nu een autoverzekering met een handtasdekking?

Autoverzekering voor vrouwen
Uiteraard kent deze verzekering de bekende dekkingen maar er zijn ook extra´s speciaal voor vrouwen. Zo wordt je handtas inclusief de inhoud van de tas gedekt. Echte grote verschillen met reguliere autoverzekeringen zijn er eigenlijk niet. Het is meer een gimmick.

Autoverzekering voor vrouwen is inmiddels gestopt
‘Queen of the road’ was eigenlijk de eerste die een autoverzekering voor vrouwen ontwikkelde. Men is per 1 januari 2014 gestopt met deze verzekering doordat er te veel schade werd gereden. Dit maakte Tros Radar in februari bekend.

Heeft de autoverzekering voor vrouwen toekomst?
Wij denken eerlijk gezegd van wel. Wellicht heeft Queens of the Road een verkeerde inschatting gemaakt qua verdienmodel waardoor de schade niet meer te dekken viel. Voor onna-onna schatten we de kansen hoger in omdat men samenwerkt met AEGON maar ook omdat men samen met de klant zoekt naar die zaken die voor de doelgroep relevant zijn.

Het is natuurlijk hip en leuk bedacht, maar de gimmick is niet genoeg. De vraag is natuurlijk of het onderscheidend vermogen ten op zichte van reguliere autoverzekeringen aanwezig blijft. Want een handtasdekking is leuk gevonden, maar of de gemiddelde vrouw daarvoor nou een overstap overweegt…dat is natuurlijk de vraag. Maar mocht onna-onna zich blijven onderscheiden door bijvoorbeeld een nieuwe service: de ‘aankoopservice’, dan kan het zo maar eens een blijvertje zijn. Vrouwen worden natuurlijk graag bijgestaan door een expert als het gaat om de aanschaf van een auto. Slim ook hoe onna-onna in het communicatie inspeelt op de rolmodellen. Qua communicatie en luisteren naar de klant zit het wel goed.

Geef een reactie

Required fields are marked *.