Hulp bij autoverzekering kiezen

Hoe schadevrije jaren achterhalen

| 0 comments

Schadevrije jaren opvragen niet meer moeilijk!
Was het in het verleden een crime om je schadevrije jaren op te vragen bij je huidige verzekeraar, zo gemakkelijk zal dat verlopen vanaf 1 januari 2014. Verzekeraars die verbonden zijn bij het Verbond van Verzekeraars hebben hierover een afspraak gemaakt die vanaf die datum geldt. Namelijk dat het aantal schadevrije jaren van die datum op je polisblad vermeld moet staan. En dat is goed nieuws. De vraag ‘Hoe schadevrije jaren achterhalen?’ laat zich tegenwoordig gemakkelijk beantwoorden. Simpel, gewoon even op je polisblad kijken.

Voorheen
Voorheen was het opvragen van je schadevrije jaren bij autoverzekeringsmaatschappijen een moeizame aangelegenheid die je veelal schriftelijk moest laten verlopen. Daarnaast werd ook altijd aangeraden om ook bij Roy-data je schadevrije jaren op te vragen. Als er dan verschil zat in de opgave van je verzekeraar en Roy-data, dan had je helemaal een probleem en begon het bellen en schrijven opnieuw. Vanaf 1 januari 2014 hoeft dit dus niet meer.

Schadevrije jaren op je polis
Vanaf 1 januari 2014 staat het aantal schadevrije jaren op je polisblad en dat is wel zo handig. Deze schadevrije jaren heb je doorgaans nodig voor het vergelijken en afsluiten van een autoverzekering bij een andere verzekeraar.

Wat zijn je voordelen van deze wijziging?

1. Minder gedoe om aantal schadevrije jaren bovenwater te krijgen
Geen omslachtig gedoe meer om je schadevrije jaren te achterhalen.

2. Duidelijker vergelijken van je nieuwe premie
Voorheen gaf je al snel te veel schadevrije jaren op bij het vergelijken van autoverzekeraars met als resultaat dat je na herberekening een hogere premie voor je autoverzekering betaalt. Of dat je te weinig schadevrije jaren hebt opgegeven, waardoor je premiekorting mist en zo dus afziet van een gunstige overstap.

Kortom; je aantal schadevrije jaren staan tegenwoordig gewoon op je polisblad, waardoor je a) gemakkelijker en productiever kunt vergelijken met andere verzekeraars via de vergelijkingsmodules op vergelijkingswebsites en b) niet meer voor onaangename verrassingen komt te staan over je premiekorting. Dat maakt je auto verzekeren weer iets gemakkelijker!

 

Geef een reactie

Required fields are marked *.