Hulp bij autoverzekering kiezen

Je auto verzekeren in grote steden 2,5 keer zo duur

| 0 comments

Je auto verzekeren in de grote steden is 2,5 keer zo duur als je auto verzekeren in dorpen en kleinere steden buiten de randstad, zo blijkt uit onderzoek van Independer.

Waarom zo duur?
Je auto verzekeren in de grote steden is zo duur omdat autoverzekeringsmaatschappijen inschatten dat de kans op schade in grote steden hoger ligt dan in dunner bevolkte gebieden. Woon je in Kollum (Friesland) dan betaal je per maand gemiddeld 23,- voor je autoverzekering, maar woon in je in Rotterdam dan betaal je voor diezelfde auto maar liefst 45,- (dit geldt voor auto’s tussen de 1001 en 1100 kg). Daarbij lijkt te gelden: hoe zwaarder je auto, hoe groter het verschil.

Welke steden?
Het zijn vooral Rotterdam, Den Haag en Amsterdam waar je het meeste betaalt voor je autoverzekering. Maar ook de kleinere plaatsen in de randstad kunnen een flink verschil opleveren, zoals Delfgauw, Horn of Valkenburg (Limburg).

Voor de categorie zwaarste auto’s (tussen de 1.100 en 1.200 kg) betaalt je in de grote steden 65,- per maand terwijl diezelfde auto in Valthermond voor maar 25,- per maan verzekerd is. Per jaar betaal je in de grote steden dus 480,- meer dan in Valthermond. Het onderzoek van Independer bekijkt drie ‘zwaarte categorieën’ omdat de hoogte van je premie van de autoverzekering ook afhankelijk is van het gewicht van je auto.

Wil je alle cijfers zelf bekijken, klik dan hier.

Geef een reactie

Required fields are marked *.