Hulp bij autoverzekering kiezen

Veel Nederlanders met oude auto zijn oververzekerd!

| 0 comments

Meer dan de helft van de Nederlanders die een oude auto hebben verzekerd is oververzekerd. En dat is de straffe conclusie van onzerzoek dat GFK in opdracht van Allsecur deed. Maar liefst 68% van de Nederlanders met een auto met de leeftijd tussen de 6 en 9 jaar oud, heeft vaak een allrisk dekking. En de allrisk, ook wel volledig casco, is de duurste dekking bij autoverzekeringsmaatschappijen.

Welke dekking?
Voor deze leeftijdscategorie (6 tot en met 9 jaar) is een beperkt casco dekking voldoende. En dus zijn veel Nederlanders oververzekerd voor een auto die inmiddels een lage dagwaarde heeft.

Waarom is dit niet verstandig?
Heb je schade met een dergelijke auto en is deze hoger dan de dagwaarde van de auto, dan krijg je de dagwaarde uitgekeerd en daarom heb je dus niet aan een hoge dekking. Het enige dat het je ‘oplevert’ is een (te) hoge premie.

Hoe komt dit?
Autoverzekeringsmaatschappijen bellen je helaas niet op als je auto ouder dan 6 jaar is geworden. En consumtenten zelf houden dit slecht of niet in de gaten. Het is dus echt zaak dat je als consument de leeftijd van je auto op de kalender of agenda zet. Dan kan je de dekking zelf aanpassen. En dat levert je geld op.

Wat bespaar je gemiddeld met een andere dekking voor een oudere auto?
Dat is op jaarbasis al snel 200,- of bijna 300,- euro aan premie. Het verschil tussen all-risk en beperkt casco levert dit an snel op. Een goede reden om de leeftijd van je auto goed in de gaten te gaan houden!

Geef een reactie

Required fields are marked *.