Hulp bij autoverzekering kiezen

Wat heb je nodig om je auto te verzekeren?

| 0 comments

Je hebt een nieuwe auto gekocht en je moet een autoverzekering afsluiten. Wat heb je nu eigenlijk nodig om je auto te verzekeren? Hieronder tref je de belangrijkste zaken aan naast uiteraard je NAW gegevens (naam, adres en woonplaats).

Meldcode van de auto
Wie na 1 januari 2014 een auto heeft aangeschaft weer het al; vanaf deze datum is er een nieuw kentekenbewijs de kentekencard. Dit is een modern, plastic pasje welke de bekende autopapieren vervangt. Deze papieren kreeg je in bezit na het overschrijven van de auto (de delen I, II en het eigendomsbewijs). Dat van groot belang is bij deze nieuwe kentekencard, is de meldcode van de auto. Deze heb je namelijk nodig om je auto te verzekeren.

Meldcode: wat houdt dat in?
Deze code bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer van de auto. De meldcode samen met het kenteken heeft de autoverzekeringsmaatschappij nodig om de verzekering te kunnen aanmelden bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer).

Kenteken
Je hebt het kenteken van de nieuwe auto nodig. Dit is namelijk de te verzekeren auto. Het is ook handig om de gegevens van de kentekenhouder te verzamelen. Sommige verzekeraars vragen hier om.

Aantal schadevrije jaren
Je hebt het aantal schadevrije jaren nodig. Deze vraag je op bij je huidige autoverzekeringsmaatschappij. Deze jaren heb je nodig omdat je bij veel verzekeraars een stevige korting op je premie krijgt.

Polisblad
Je hebt het polisblad van je huidige autoverzekering nodig.

NAW gegevens
Dit zijn de volgende gegevens:

  1. Je postcode
  2. Je telefoonnummer (mobiel of huisnummer)
  3. Je e-mailadres
  4. Je rekeningnummer

 

Geef een reactie

Required fields are marked *.