Hulp bij autoverzekering kiezen

Tips auto verzekeren

Autoverzekeringsmaatschappijen.com heeft een goed overzicht samengesteld als het gaat om tipsom voordelig of goedkoop uw auto te verzekeren.

Vergelijk!
Investeer tijd en doorloop alle autoverzekeringsmaatschappijen die op onze site staan en bezoek de website. Het kost een uur, maar het gaat zeker geld schelen. Vrijwel alle verzekeraars hebben ook een premie vergelijkingstool op de site staan.

– Vergelijk: de premie +  voorwaarden + vergoedingen (die tot uitkeer kunnen komen)!

De variabelen
Eigen risico
Verhoog het eigen risico en zie hoe je premie dan uitkomt. Feitelijk geldt: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.

Polisvoorwaarden

Een beperktere dekking is altijd goedkoper. Daarom bepalen de polisvoorwaarden ook direct uw premie en dus de kosten van uw autoverzekering. Bedenk wel dat een beperkte dekking wel betekent dat u minder schade kunt claimen.

Nieuwe auto
Over het algemeen geldt: goedkope auto’s zijn goedkoper om te verzekeren. Maar ook auto’s met minder PK’s.

U heeft een lease-auto gereden
Heeft u enkele jaren schade vrij een auto van de zaak gehad, dan kunt u uw ex-werkgever vragen om een leaseverklaring. Zo tellen uw schadevrije jaren mee in het totaal aantal opgebouwde schadevrije jaren. Dit geldt overigens wel alleen als u ‘alleen’ zelf deze auto heeft gebruikt. Overigens accepteren niet alle autoverzekeringsmaatschappijen een dergelijke verklaring.

Als u een autoverzekering heeft afgesloten hebben we ook nog tips

Claimdekking
Begrijp goed dat er gevallen zijn waardoor uw claim niet gedekt kan zijn. Deze bepalingen staan altijd vermeld in de polisvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan het niet dragen van een autogordel. Draagt u deze niet, dan dekken autoverzekeraars in veel gevallen de schade niet. Dit geldt ook in het geval van alcoholgebruik.

No-claim
Heeft u een kleine schade? Dan kan het lucratiever zijn om deze uit eigen zak te betalen. Zo behoudt u uw no-claim.

Rij bewust
Als u in uw auto zit bedenk dan dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Agressie, bellen, het instellen van een routeplanner of te hard rijden, verhogen de kans op een ongeluk. Uw dekking kan hierdoor in gevaar komen.